Curl Curl House

architecture

This new dwelling designed in association with Peter Chivers of Assemblage steps, turns and folds down a sandstone slope toward the ocean. Our focus for the project was on material and finish selections in coordination with spaces created for an extended family to inhabit. Subtle textures and colours were introduced that register the surrounding landscape and reflect the character and needs of the owners. Elements in the immediate landscape like the colour of the underside of a Banksia leaf, the bark of a tree, the crest of a wave, were used as inspiration for selections made. The new materials and soft furnishings have an almost weathered appearance and grain. This collaboration between Teknemodus and Assemblage brought into being clear, layered and intimate spaces with fine tuned relationships in material, light and space throughout the project.